Gemeente houdt in februari enquête over het afvalbeleid

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

LEUDAL – In 2022 is het nieuwe afvalbeleid van de gemeente Leudal ingevoerd. De gemeente wil hiermee meer recht doen aan het principe ‘De vervuiler betaalt’.

In lijn met de landelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval te verminderen, streeft de gemeente naar meer afvalscheiding en een duurzamere manier van afvalinzameling en -verwerking. Het uiteindelijke doel is om alle afvalstromen als grondstoffen te hergebruiken.

Kosten
Wethouder Heleen Wijers-van der Linden (Samen Verder): ‘De invoering van het nieuwe afvalbeleid is niet zonder slag of stoot verlopen. Daarom vinden we het belangrijk om te weten hoe inwoners ons afvalbeleid ervaren. Wat gaat er goed en waar is nog ruimte voor verbetering? Hoe kunnen we samen de kosten in de hand houden? Hoe belangrijk vinden inwoners het om afval te scheiden en zo bij te dragen aan een beter milieu? We moeten iedere keer afwegen welke service we bieden tegen welke kosten en met welk effect voor onze leefomgeving en het klimaat. Dit vraagt om een langdurige, gezamenlijke inspanning.’

Evaluatie
Om antwoord te krijgen op onder meer bovenstaande vragen wordt onder de inwoners een enquête gehouden over het afvalbeleid. Ontvangt u een uitnodiging voor deze enquête, laat uw stem dan horen. ­­­­De enquête loopt van 2 tot 20 februari. De resultaten zullen worden gebruikt in de evaluatie van het afvalbeleid in maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen