Nieuwe vorst voor De Moerebuuk in Ell

Foto: CV de Moerebuuk

ELL – Afgelopen weekend vond er een vorstenwissel plaats tijdens het prinsenbal van CV de Moerebuuk in Ell. Op zaterdagavond gaf Henri Verstappen het stokje over aan Steef Maessen.

Henri was vorst van 2007 tot 2009 en 2011 tot 2022. In 2010 was Henri zelf prins van de Moerebuuk.

Verrassing
Tijdens de vorstenwissel die door Groeëtvorst Jan Custers werd geleid, werd er stil gestaan bij de jaren van Henri. Als dank werd hij tot zijn grote verassing benoemd tot
Groeëtvorst van CV de Moerebuuk. De kersverse Groeëtvorst had vervolgens de taak om Steef Maessen te benoemen tot Vorst. Bovendien mocht na twee jaar eindelijk ook weer een prins worden uitgeroepen. Heel Ell was uitgelopen, want vele namen gonsden al weken rond in het dorp.
Maar de enige echte 72e prins van de Moerebuuk is Micky Beurskens! Samen met Sofie van Logtestijn als prinses en de adjudanten Cas, Joost en Thom en de dames Bo, Maud en Romy is het gezelschap compleet. Prins Micky regeert onder het motto: ‘Fieëstj vandaag, dinktj neet aan mörge, want de man mèt de hamer, zal uch koppien bezörge!!!’

Jeugd
De zondag was voor de jeugd. Een spetterende bòntje middig met zang, dans en toneel vormde de opwarmer voor hét jeugdprinsebal. Aan deze middag werkte maar liefst meer dan 100 kinderen mee. Met een spel werd uiteindelijk bekend gemaakt wie dit jaar het jeugdprinsenpaar is: Ties Heijkers en Imke Moonen, met de adjudanten Jesse Stals en Marit Snijders. Zij regeren onder het motto: ‘Aan ‘t net of euver ‘n moor, same springe wae de Vastelaovendj door!’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen