Informatiebijeenkomst over slaapproblemen bij Parkinson

Foto: Pixabay - (CC0-Public Domain)

WEERT – Bij de ziekte van Parkinson komen problemen met slapen vaak voor. Deze slaapproblemen kunnen allerlei vormen aannemen.

Op 6 december is er een informatiebijeenkomst over deze slaapproblemen. De avond bestaat uit twee gedeelten. Het eerste deel zal worden verzorgd door dokter Overheem, arts van het centrum Kempenhaege. Het tweede deel van de avond hebben bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen aan hem.

Veelvoorkomend
De meest voorkomende slaapproblemen bij de ziekte van Parkinson zijn:

  • Moeite met in slaap vallen
  • Vaak wakker worden
  • Slapeloosheid
  • Slaperigheid overdag
  • REM- slaapstoornissen
  • Onrustig slapen
  • Levendig dromen

De informatiebijeenkomst vindt plaats tussen 19.00 uur en 21.00 uur, in het restaurant van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Bijwonen van de avond is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op www.sjgweert.nl (zie agenda).

ParkinsonNet
Als gevolg van de ziekte van Parkinson kan iemand uiteenlopende klachten hebben of problemen ervaren op verschillende gebieden. Hierdoor zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling en de begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Het is belangrijk dat deze zorgverleners specifiek deskundig zijn en behandelingen goed op elkaar afstemmen. In de regio Weert werken de volgende zorgverleners via het netwerk ‘ParkinsonNet’ samen aan goede zorg voor mensen met Parkinson: fysiotherapeuten, apotheker, diëtist, geriater, ergotherapeuten, neurologen, revalidatiearts, GZ-psycholoog, logopedisten, specialist Ouderengeneeskunde en Parkinsonverpleegkundige. Op www.parkinsonnet.nl staat meer informatie over de ziekte en is ook te zien welke zorgprofessionals en behandelaars zijn aangesloten bij het netwerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen