Restaurant RED treedt uitdagende tijden met creativiteit tegemoet

HEYTHUYSEN – Dat de horeca door corona een zware tijd heeft gekend is geen nieuws. Mike Reijnders van restaurant RED in Heythuysen heeft zelfs, in het vierjarig bestaan, voor het eerst sind twee jaar enige zekerheid dat de zaak over een langer tijd open kan blijven. Dat betekent in ieder geval weer volop genieten van eten en drinken, waarbij met de seizoenen meegekookt wordt. Maar er zijn ook alweer volop nieuwe uitdagingen…

De coronacrisis was nog niet goed en wel achter de rug, of de energiecrisis kondigde zich al aan. ‘Het zijn uitdagende tijden voor élke ondernemer’ weet Mike. ‘Dus ook voor mij. Het is vaak wikken en wegen, keuzes maken. Creativiteit is volop gevraagd, in alle opzichten.’ Gelukkig zit Mike daar niet om verlegen.

Circulair
‘Mensen vragen nogal eens naar specialiteiten’ vertelt Mike. ‘Maar ik denk eigenlijk nooit in specialiteiten. Ik maak gewoon graag gerechten die ik zelf ook heel lekker vind. Die kom je op onze kaart dus tegen onder de kop ‘Favorieten van de chef’. De reacties van de mensen en de recensies over wat we hier te bieden hebben blijven goed, dus dat is al positief.’ Creativiteit is verder terug te vinden in de manier van werken bij restaurant RED. Mike: ‘Zo bereiden wij onze gerechten circulair; alle aspecten van een product worden gebruikt. Dat is een bewuste aanpak met het oog op het milieu en duurzaamheid, maar uiteraard pakt het ook gunstig uit voor het kostenplaatje. Dus dat is dan mooi meegenomen.’

Wild
Inmiddels zijn de laatste weken van het jaar begonnen, en daar horen met name wildgerechten bij. ‘Maar voor visgerechten kun je ook in deze tijd van het jaar bij RED terecht’ vult Mike aan. ‘Daarnaast kun je de seizoensproducten zeker heel mooi in deze gerechten verwerken. Groenten worden ook steeds belangrijker. Laat je vooral verrassen zou ik zeggen. We kunnen in ieder geval inspelen op alle intoleranties, dus op dat gebied zijn we eveneens heel creatief. Het is ook mijn manier van werken. Als het saai wordt verlies ik mijn energie. Ik moet geprikkeld blijven worden bij alles wat ik doe en dat lukt nog altijd prima. Ik ben dus dik tevreden…’

Restaurant RED is geopend van woensdag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur (laatste binnenkomst 20.30 uur). Reserveer telefonisch of per mail: 0475-63.58.73 of [email protected]. Bezoek ook de website en neem eens een kijkje op de Facebookpagina.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen