Wisseltentoonstelling in Bezoekerscentrum Leudal: ‘Oekraïne: ver weg, dichtbij’

Foto: Min. v. Binnenlandse Zaken Oekraïne - (Wikimedia Commons / CC BY 4.0)

HAELEN – Vanaf zondag 27 november presenteert Bezoekerscentrum Leudal in Haelen een nieuwe wisseltentoonstelling. Deze keer over een zeer actueel onderwerp onder de titel ‘Oekraïne: ver weg, dichtbij’.

Oekraïne, een land dat heel ver weg leek, maar van wat er op dit moment gebeurt in Oekraïne voelen wij ook hier de consequenties. Echter natuurlijk lang niet zo sterk als de Oekraïners zelf.

Achtergrond
Vele Oekraïners zijn inmiddels hun land ontvlucht, om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van gruwelijke oorlogsdaden. Een deel daarvan heeft inmiddels elders onderdak gevonden. Ook in Leudal worden deze vluchtelingen opgevangen. In de tentoonstelling laten we zien wie die Oekraïners zijn. Wat hebben ze achter moeten laten? Wat is hun achtergrond, hun cultuur? Wat zijn hun tradities en gewoonten? Maar ook: hoe ervaren de Oekraïners het om hier in Leudal te wonen?

Openingstijden
De tentoonstelling is ingericht samen met een tiental Oekraïense vluchtelingen, die momenteel in Leudal verblijven. De wisseltentoonstelling is te bezoeken van zondag 27 november 2022 tot en met zaterdag 18 februari 2023, gedurende de openingstijden van het bezoekerscentrum (dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur). De entree kost 2,50 euro. Donateurs van Studiegroep Leudal en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen