Huurappartementen in voormalig gemeentehuis Hunsel

Foto: Gemeente Leudal

HUNSEL – Het voormalige gemeentehuis van Hunsel aan de Kraakstraat is verkocht en wordt verbouwd. Er komen vier levensloopbestendige huurappartementen in.

Ook worden er gedeelten gesloopt, waardoor het oude raadhuis weer zichtbaar wordt.

Parkeerruimte
Het bouwplan is voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Het college heeft aangegeven hier in principe aan mee te willen werken. De parkeerruimte bij het voormalig gemeentehuis wordt eveneens gewijzigd, omdat de functie van het gebouw veranderd. De nieuwe eigenaar voert hierover een omgevingsdialoog met de omwonenden. Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad of de wijziging van de parkeerruimte doorgaat.

Leegstand
Wethouder Michel Graef (Samen Verder): ‘De wijziging van het voormalig gemeentehuis naar levensloopbestendige huurappartmenten is een goede ontwikkeling. Niet alleen pakken we leegstand en verloedering aan, we kunnen ook huurders van woningaanbod voorzien. Een belangrijke ontwikkeling dus voor de leefbaarheid van Hunsel. Dat dit betekent dat ook de bijbehorende parkeerruimte daardoor anders ingevuld moet worden is een gevolg van de nieuwe bestemming en lossen we praktisch op.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen