Beijlshof Landart Manifestatie met wandeling en historische expositie

Foto: https://grootenscherp.nl/landart/

HEYTHUYSEN – Vanaf zaterdag 15 oktober is de Beijlshof Landart Manifestatie toegankelijk voor publiek. Er is een rondwandeling van meer dan drie kilometer uitgezet langs kunstwerken en een historische expositie.

Een week lang hebben negentien kunstenaars samen gewerkt aan dit project. Bij het maken van de kunstwerken hebben zij onder meer gebruik gemaakt van materialen die op het landgoed Beijshof aanwezig zijn.

Fantasiedieren
De kunstwerken ademen de sfeer van het traditionele landschap en de historische boerenhoeve. Elke kunstenaar heeft zijn eigen plekje gevonden op de uitgestrekte landerijen of in de natuur. Op de site www.BeijlshofLandart.nl is informatie te vinden over de kunstenaars en hun aanpak. Sinds 16 september zijn ook meer dan tachtig leerlingen van basisscholen in Grathem en Roggel, op vijf vrijdagen onder leiding van drie kunstenaars, in de weer geweest om van alles wat in de natuur te vinden was fantasiedieren te maken. Ook die vormen een onderdeel van de manifestatie. Samen met Adelin Remy en Jos Vossen, kenners van de historie van Midden-Limburg, is bovendien een kleine historische expositie opgezet over de relatie van Beijlshof met de graven van Horne. Ook het Limburgs Museum in Venlo, de heemkundeverenigingen van Heitse en Horn en ex-bewoners van het landgoed hebben hun medewerking verleend.

Na afloop van de wandeling kun je op het natuurterras genieten van koffie, thee of fris met gebak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen