Extra reünieconcert Sjeng & the Gang in december

Foto: Sjeng & The Gang

ROGGEL – Sjeng & the Gang: in 1999 in Roggel ontstaan als een bijeengeraapt zootje om de vastelaovendj muzikaal af te sluiten bij Café Bie Briels in Roggel. De naam was een woordgrapje; ‘broer van Kool (and the Gang)’, wat dan weer leek op die enorme hit van Frans Theunisz ‘Sjeng aon de geng’. Ach…what’s in a name?

Nooit hadden de leden kunnen vermoeden dat dit bandje een eigen leven zou gaan leiden en ver buiten de Roggelse grenzen podia zou gaan bestijgen.

‘Koldermuziek’
Door het winnen van talentenjacht ‘ALAAF’ (2003) met het nummer ‘Laeve plezeer’ openden de deuren naar provinciale podia. De band stond diverse keren op de 11devande11de in Maastricht, de Zoepkoel in Venlo en vele andere podia en festivals door heel Limburg. Verder bracht Sjeng & the Gang drie albums uit die ze zelf bestempelden als ‘Limburgse koldermuziek’. Maar stiekem was het toch meer dan dat. Denk aan het bekende ‘Ich dink aan dich’ dat inmiddels door diverse artiesten gecoverd is. Dus ook liedjes die mensen tot diep in het hart raakt, behoren tot het repertoire. In 2012 kwam de aankondiging dat de band stopte, tot spijt van veel fans. Maar de koek was simpelweg op. In dat jaar werd nog een prachtig slotoptreden gegeven op de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo en uiteraard Bie Briels in Roggel.

Corona
En dan, 2020. Er waren plannen voor een eenmalig reünie-optreden. Maar helaas, de coronapandemie gooide roet in het eten. De eerste stap was echter gezet. In dat jaar werd verder besloten twee nieuwe liedjes op te nemen, als voorbode op wat zou komen. De single ‘Haoj van mich’ verscheen begin 2021. Helaas was 2021 mede door het nog doorrazende covid nog steeds onstuimig. Dus ook toen géén reünie.

Kaarten
Maar toen was het grote moment dan eindelijk daar! Zaterdag 10 december 2022: hét reünieconcert van Sjeng & the Gang in zaal La Rochelle in Roggel. Op zaterdag 17 september ging de online ticketverkoop van start, op maandagmorgen 19 september waren alle kaarten al verkocht. Veel mensen hadden het nieuws over het reünie-optreden echter gemist en wisten dus geen kaartje te bemachtigen. Daarop werd besloten om nog een extra concert te geven, op vrijdag 9 december. De online ticketshop is daarvoor geopend, maar er zijn voor deze tweede ronde ook fysieke kaarten te koop bij Top1Toys Coenen in Roggel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen