Melden van dumpingen heeft altijd zin

Foto: ANP

LEUDAL – De laatste tijd worden in de gemeente Leudal weer meer dumpingen aangetroffen van afval en chemicaliën, die gebruikt worden bij de productie van synthetische harddrugs. Ook worden regelmatig dumpingen van grote hoeveelheden autobanden gevonden.

De kosten voor het opruimen van dit afval en afgraven van de grond loopt in de (tien)duizenden euro’s. De politie bekijkt altijd of er sporen zijn die leiden tot de daders, zodat die (onder meer) kunnen opdraaien voor de kosten.

Informatie
Om dit soort dumpingen en bijbehorende milieuschade te voorkomen blijven de oren en ogen van burgers nodig. Heb je dus meer informatie over dumpingen? Vermoed jij dat er drugshandel, wietteelt of productie van drugs in jouw buurt plaatsvindt? Zie, hoor of ruik je iets verdachts? Meld dit dan altijd. Je bepaalt zelf hoe:

Actie
De politie en/of gemeente onderneemt altijd actie op basis van je melding. Wat die actie is, hangt af van de situatie. Soms merk je daar zelf niets van. Bijvoorbeeld doordat er achter de schermen meer aanwijzingen worden verzameld. Laat je dus niet ontmoedigen. Melden heeft altijd zin!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen