Workshop: bloemen op je bord

Foto: BCL

HAELEN – Het lijkt niet echt voor de hand te liggen, maar veel bloemen zijn eetbaar. En sommige zijn nog echt lekker ook…

We houden van bloemen vooral om hun vorm, geur en kleur. We gebruiken ze om extra sfeer aan te brengen in huis, op het terras of in de tuin. Daarnaast hadden bloemen vroeger vaak een symbolische betekenis, soms nu nog. We geven ze ook graag cadeau, want van bloemen wordt iedereen blij.

Bloemenlunch
Maar dat bloemen ook een rol kunnen spelen in de keuken, is veel minder bekend. Nog veel te vaak blijft bij een etentje in een restaurant de ‘versiering’ van kruiden, bessen of bloemen netjes op de rand van het bord liggen. Maar denk je nou echt dat een chef-kok iets op je bord zal leggen wat je niet kunt eten? Er zijn zelfs restaurants die een bloemenlunch op de menukaart hebben staan.

Meesterherborist
Ook jij kunt leren welke bloemen je kunt eten en wat je er in de keuken mee kunt doen bij zoete, maar ook bij hartige gerechten. Afhankelijk van wat de tuin ons op dat moment biedt, is er natuurlijk ook iets te proeven. Dat gaat gebeuren op maandag 29 augustus en maandag 5 september, om 19.00 uur, in de Panoramazaal  van Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen. Inloop vanaf 18.45 uur. De presentatie is in handen van Rika Verhoef, Velt-docent, voedingsadviseur, meesterherborist en onderwijskundige. Aanmelden is noodzakelijk, bij secretaris Hannie Jeurissen, via e-mail [email protected]. Bellen kan ook: 0475-59.25.26. Deze workshop is voor Velt-leden gratis, niet-leden betalen 15 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen