Kroetwèswandeling: bescherming tegen onheil

Foto: BCL

HAELEN – Ken je het gebruik nog om elk jaar rond 15 augustus (Maria ten Hemelopneming) een kroetwès te plukken?  Dat gebeurde om huis en haard tegen donder, bliksem en onheil te beschermen.

Als je op zondag 14 augustus van 10.00 uur tot 11.30 uur op pad gaat met de gidsen van Groen Hart Leudal, kun je de samenstelling van zo’n kroetwès leren kennen en herkennen.

Achtergronden
Ook over de achtergronden van de verschillende kruiden wordt wat verteld. Tot slot neem je uiteraard je eigen kroetwès mee naar huis. De deelnamekosten voor de tocht bedragen 3,50 euro p.p., kinderen tot 12 jaar betalen 1 euro. Vertrekpunt is Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen. vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan tot 13 augustus via [email protected] of telefonisch via 0475-49.70.10 tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum (dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur).

Reacties

Cookieinstellingen