Woning in Grathem tijdelijk op slot na aangetroffen hennepkwekerij

Foto: Pixabay - rexmedlen (CC0-Public Domain)

GRATHEM – Op last van burgemeester Schmalschläger is een woning aan de Dorpstraat in Grathem tijdelijk gesloten op grond van de opiumwet. In de woning was een hennepkwekerij aangetroffen.

De woning wordt gesloten voor een periode van drie maanden. In deze periode is het verboden het pand te betreden.

Signaal
Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven: de handhaving van de openbare orde en veiligheid in de gemeente is een belangrijk onderdeel van de aanpak van criminaliteit. Een hennepkwekerij is gevaarlijk. De kans op brand, kortsluiting en ontploffing in groot. Burgemeester Schmalschläger: ‘De veiligheid van onze inwoners is één van onze hoogste prioriteiten. Samen met partners zoals de politie handhaven we daarom waar nodig.’ Burgemeester Schmalschläger heeft al veelvuldig gebruik gemaakt van haar bestuurlijke bevoegdheden in de vorm van bestuurlijke waarschuwingen en sluitingen van panden.

Melden
Drugs gaan vaker gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Leudal en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners is daarbij van belang. Neem bij drugsoverlast dan ook contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reacties

Cookieinstellingen