Tien procent inwoners Leudal maakt gebruik van voordeelbonnen

Foto: Pixabay - AlexanderStein (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Inwoners van de gemeente Leudal hebben zo’n drieduizend waardebonnen ingeleverd bij bouwmarkten voor de aanschaf van energiebesparende producten.

Dat betekent dat ongeveer 10 procent van alle inwoners van Leudal gebruikt hebben gemaakt van de regeling. De actie met de waardebonnen maakte deel uit van het programma RREW ( Regeling Reductie Energieverbruik Woningen).

Stimulans
In 2020 trapten de gemeente Leudal, Coöperatie Leudal Energie en Rabobank Peel en Maas af met de campagne Eenvoudig energie besparen: waarom niet? Dit om inwoners bewust te maken van de mogelijkheden die er zijn om energie te besparen. De bespaarbonnen RREW, gefinancierd door het Rijk, waren een extra stimulans voor inwoners om minder energie te verbruiken door de inzet van energiebesparende producten. Wethouder Michel Graef: ‘Dankzij de inzet van deze waardebonnen kunnen inwoners jaarlijks het dubbele besparen op hun energierekening. Het feit dat er droieduizend bonnen zijn ingeleverd is een mooie stap in de goede richting om samen op eenvoudige wijze nog meer energie te besparen.’ Energiebesparing is de snelste manier om de energierekening te verlagen. Voor meer informatie over de gemeente Leudal en duurzaamheid kijk op deze site.

Reacties

Cookieinstellingen