Leer alles over de uilen van het Leudal

Foto: Pixabay - ivohouska (CC0-Public Domain)

HAELEN – In het Leudal komen verschillende soorten uilen voor, zoals de bosuil, de steenuil, de kerkuil en de ransuil. Uilen zijn ’s nachts actief maar dat wil niet zeggen dat je ze overdag niet kunt zien.

Misschien heb je wel eens een uil gezien. Maar wat weet je al over ze?

Uilenballen
Waar wonen ze, wat eten ze zoal? En wat zijn uilenballen? Je kunt het allemaal te weten komen als je meedoet aan een toffe zomeractiviteit van Groen Hart Leudal: ‘Wat vliegt daar?’ Die vindt plaats op donderdag 28 juli, van 10.00 uur tot 12.00 uur bij Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen. De activiteit is geschikt voor kinderen van circa 6 tot 12 jaar. Het is wel nodig je vooraf aan te melden. Dat kan via e-mail: [email protected] Bellen mag ook: 0475-49.70.10 (tijdens de openingsuren van Bezoekerscentrum Leudal, dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur). De kosten bedragen 3,50 euro per kind. Er kan bij aanvang contant of met pin betaald worden.

Reacties

Cookieinstellingen