Grote brand op Landgoed Leudal: meerdere korpsen uit de omgeving ingezet

Foto: Twitter Brandweer Limburg-Noord

HAELEN  –  Op Landgoed Leudal in Haelen is dinsdagmiddag rond 13.00 uur een grote brand ontstaan. De Veiligheidsregio Limburg-Noord riep mensen op zoveel mogelijk uit de rook te blijven.

Het blussen ging moeizaam want het vuur verspreidde zich via de daken van de units verder. Een grote rookwolk dreef in noord-oostelijke richting.

Alert
De Veiligheidsregio stuurde een NL-Alert uit om mensen in het natuurgebied Leudal op te roepen zo snel mogelijk te vertrekken. Om 15.15 uur werd bovendien opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden, in het geval dat de rookwolk richting woningen waaide. Verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving hielpen met blussen. Rond 17.00 uur was de brand onder controle. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Hoe de brand in de gebouwen heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk.

Reacties

Cookieinstellingen