Fitheid in Leudal onder de loep genoemen in Horn en Ittervoort

Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – Hoe fit zijn inwoners in Leudal? Ruim 150 senioren uit Horn en Ittervoort gingen recent op zoek naar het antwoord op deze vraag, door deel te nemen aan de fit- en gezondheidstest.

Deze test werd in de genoemde Leudalkernen georganiseerd door het beweegteam van Negen, in opdracht van de gemeente.

Enthousiasme
Deelnemers ontdekten hoe het gesteld is met hun conditie, spierkracht en balans. En wat bleek? Dat het eigenlijk best goed zit met de gezondheid van de ouderen in Leudal. ‘We hebben twee geslaagde testdagen achter de rug. Het enthousiasme onder de inwoners was erg groot en we zien bij veel senioren positieve gezondheidsresultaten’, vertelt beweegcoach Matti. Na de zomer komen andere dorpen aan bod. Informatie daarover volgt later.

Analyse
Naar aanleiding van de testresultaten kregen de deelnemers een uitgebreide en persoonlijke gezondheidsanalyse. ’Het persoonlijke gesprek aan het einde van de testen was waardevol en gaf mij een goed beeld van mijn gezondheid’, vertelde één van de deelnemers. Tijdens de adviesgesprekken worden de deelnemers ook doorverwezen naar passend beweegaanbod in Leudal. Wethouder Heleen Wijers (Samen Verder): ‘Sport en beweging draagt bij aan de vitaliteit van inwoners en heeft daarmee een positief effect op de leefbaarheid in de dorpen. In Leudal hebben we extra aandacht voor inwoners die niet vanzelfsprekend mee kunnen doen, zoals senioren. Met deze fit- en gezondheidstest bieden we een handreiking voor een eerste stap richting een structurele vorm van beweging.’

Sport- en Beweegakkoord
Inwoners die meer willen weten over deze fitheidstesten óf op zoek zijn naar een passende vorm van bewegen, kunnen contact opnemen met beweegcoach Matti via telefoonnummer 06-28.15.17.93. Deze activiteit komt voort uit het Leudalse Sport- en Beweegakkoord.

Reacties

Cookieinstellingen