Aantal laadpalen voor elektrische auto’s in Leudal ruim verdubbeld

Foto: Techtiek.nl

LEUDAL – In Leudal is het aantal laadpalen voor elektrische auto’s binnen een jaar tijd gestegen met 108 procent. Deze groei vond plaats van april 2021 tot en met april 2022.

In het begin van 2021 stonden er 48 laadpalen verspreid door heel Leudal. Dat cijfer is gestegen naar maar liefst 100.

Limburg
Er zijn 33 laadpalen beschikbaar voor elke 10.000 inwoners. Het blijkt allemaal uit onderzoek van Techtiek.nl op basis van de meest recente data van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur. Gemeten over heel Limburg is het aantal laadpalen met 56 procent gestegen. In 2021 stonden er 2249 laadpalen in Limburg, nu zijn er dat 3500 (in totaal 31 laadpalen per 10.000 inwoners).

Klimaatdoelen
Op landelijk niveau stijgt het aantal laadpalen met 34 procent. Limburg is na Drenthe de provincie met het snelst groeiende aantal laadpalen. De gemeente Venlo heeft de meeste laadpunten van Limburg, namelijk 493. Om de klimaatdoelen van de EU in 2030 te halen moet de CO2-uitstoot van auto’s in de EU met 50 procent zijn verminderd ten opzichte van 1990. Niet alleen het aantal elektrische auto’s moet toenemen, maar ook het aantal oplaadpunten. Naast de oplader thuis is er voor elke 10 tot 15 elektrische voertuigen 1 oplader nodig. Om dit kilmaatdoel te halen zijn er ongeveer 6 miljoen openbare laadpunten nodig in Nederland.

Reacties

Cookieinstellingen