Smaakvolle afsluiting van KERNgezond op De Mussenberg

Foto: KERNgezond

HORN – De kinderen van de groepen 4 tot en met 6 van basisschool De Mussenberg in Horn beleefden de erg smaakvolle afsluiting van een schooljaar KERNgezond.

In de klas gingen ze aan de slag met drie onderdelen.

Quiz
Zo speelden ze de suikerquiz. Wie weet hoeveel suikerklontjes er in een aantal producten zit die kinderen vaak tegenkomen? Een blikje sinaasappelsap bevat er maar liefst 5,5! Dat wisten de meesten nog niet. De leerlingen ontdekten zo dat je misschien toch beter water kunt drinken, want dat bevat geen suiker. Daarnaast werden de zintuigen van de kinderen getest. Door slechts één zintuig te gebruiken moesten ze een product raden. De ene keer mochten ze alleen voelen, de andere keer alleen ruiken of kijken. Dat kan nog best een hele klus zijn, zo bleek. Als laatste gingen ze allemaal de innovatieve smoothiefiets op, om in 20 seconden hun eigen lekkere smoothie te fietsen. De ultieme combinatie van bewegen én gezonde voeding. De smaakvolle ochtend vloog voorbij!

Reacties

Cookieinstellingen