Leerling Sint Ursula (13) overleden na aanrijding in Horn

Foto: PXHERE - (CC0-Public Domain)

HORN – Donderdagochtend is een leerling van Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn ernstig gewond geraakt na een aanrijding. Uiteindelijk is de 13-jarige scholier aan zijn verwondingen bezweken.

Door een nog onbekende oorzaak ontstond kort na 7.30 uur een botsing op de Napoleonsweg (N273), ter hoogte van de aansluiting met de N280, tussen een bus en de leerling.

Geschokt
De jongeman liep levensgevaarlijk letsel op en werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht. Voor snelle hulpverlening werd ook een traumahelikopter ingezet. Het mocht niet meer baten. In de loop van de middag is de jongen overleden. Op school is iedereen geschokt, leerlingen en docenten. Directeur Danny Hermans liet meteen na het ongeval al weten dat alle geplande schoolreisjes zijn afgelast. Docenten vingen leerlingen op om hen te ondersteunen, zo meldde Dagblad De Limburger.

Herdenken
Na het overlijdensbericht deelde Hermans per mail mede dat vrijdag tijdens het eerste lesuur zal worden stilgestaan bij het verlies van de leerling, die op 2 havo zat. Medewerkers van school en collega’s van CJG zullen aanwezig zijn om hulp en troost te bieden. ‘Er wordt een gedenkruimte ingericht in het lokaal naast het decanaat, waar leerlingen in alle rust kunnen herdenken’, aldus Hermans. ‘Onze aandacht gaat nu vooral ook uit naar de familie en bekenden van onze leerling’, schreef Hermans eerder al.

Reacties

Cookieinstellingen