Ex-wethouder Piet Verlinden benoemd tot Ereburger

Foto: Facebook gemeente Leudal

LEUDAL – Bij gelegenheid van zijn afscheid als wethouder van de gemeente Leudal heeft de gemeenteraad, op voordracht van het college van burgemeester en wethouders, Piet Verlinden benoemd tot Ereburger van Leudal.

Burgemeester Désirée Schmalschläger sprak de nieuwe Ereburger donderdag toe en overhandigde hem de bijbehorende versierselen.

Herindeling
De politieke carrière van Verlinden startte in 1994 als raadslid van de gemeente Heythuysen en duurde zonder onderbreking voort tot donderdag. Hij is in totaal ruim elf jaar raadslid geweest en bij zijn afscheid ruim 17 jaar wethouder. Op 26 maart 2002 werd Verlinden benoemd tot wethouder van de gemeente Heythuysen en stopte zijn raadslidmaatschap. In januari 2007 werd de gemeente Heythuysen opgeheven vanwege de herindeling en werd Verlinden benoemd tot wethouder van de nieuwe gemeente Leudal.

Koninklijke onderscheiding
Op 27 april 2012 werd de vertrekkende wethouder benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn lange vrijwilligerscarrière, waarin hij een grote verscheidenheid aan functies bekleedde. Volgens de verordening tot toekenning van het Ereburgerschap gemeente Leudal, vastgesteld door de gemeenteraad op 24 september 2019, kan het Ereburgerschap worden toegekend aan personen die zich voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap op zeer uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt, als blijk van grote waardering en dankbaarheid.

Reacties

Cookieinstellingen