Twee alcoholgerelateerde aanrijdingen op de N280 op één dag

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Zondag was geen goede dag om je op de N280 te begeven. Tot twee keer toe moesten de hulpdiensten in actie komen door ongevallen waarbij alcohol in het spel was.

Het ging al vroeg fout. Allereerst rond 8.45, toen een Duitse bestuurder bij Baexem op de verkeerde weghelft terecht kwam. Een tegenligger week uit en wist daarmee een frontale aanrijding te voorkomen, maar de auto’s raakten elkaar wel.

Blaastest
Niemand raakte gewond bij dit ongeval, maar de Duitser werd aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. Naast de andere auto werd overigens nog een lantaarnpaal geraakt.
Later op de dag, rond 14.20 uur, ging het alweer mis. Dit keer ter hoogte van de carpoolplaats bij de Kelperbrug. Op de kruising waren twee auto’s tegen elkaar gebotst. De inzittenden, waaronder een baby, werden medisch onderzocht maar ook in dit geval hoefde gelukkig niemand mee naar het ziekenhuis. Net als eerder op de dag werd één van de betrokken bestuurders werd aangehouden. Tijdens de blaastest bleek dat ook hij teveel alcohol had genuttigd, zo meldt nieuwssite Weert de gekste.

Reacties

Cookieinstellingen