Wielergemeente Leudal trots op start etappe ZLM-Tour

HEYTHUYSEN – Ze waren allemaal al vroeg op het Leudalplein, de ploegen van onder meer Ineos Grenadiers, Team DSM, Alpecin-Fenix, Sport Vlaanderen-Baloise en natuurlijk Jumbo-Visma. Frans Maasen arriveerde uiteraard op de fiets met de onvermijdelijke Limburgse vlaaien.

Fietswethouder Stan Backus refereerde er ook al aan: Leudal is een wielergemeente. Naast Maassen groeide ook Roy Curvers, Max van Heeswijk, Bart Brentjens en Bas Peters hier op.

Warmdraaien
En vrijdag waren de wielerhelden dus in Heythuysen, inclusief oudgedienden als Michael Boogerd en Erik Breukink. Warmdraaien voor de Tour, zo werd de ZLM-Tour daar gepresenteerd bij de start van de derde etappe over 192,5 kilometer vanuit de Leudalkern naar Buchten. ‘De enige echte volkssport’, zo noemt Backus het wielrennen. Op zich was het maar kort genieten, want na het startsein door burgemeester Schmalschläger waren de renners rap op weg en kon de koers verder voor de tv of online gevolgd worden. Maar uiteraard werd er ook nog lang nagenoten op de terrassen. Menig liefhebber klom ook zelf snel weer op de pedalen, want fietsen door het Leudal is voor iedereen een feest.

Reacties

Cookieinstellingen