Vrijwilligers gezocht voor taallessen aan Oekraïners

Foto: Pixabay - (CC0-Public Domain)

HAELEN – Bibliocenter organiseert lessen Nederlands voor mensen uit Oekraïne. Vrijwilligers helpen bij de eerste start van spreken en lezen van onze taal.

Dat doen zij op de locatie waar deze groep mensen woont. Voor Leudal is dat op Landgoed Leudal aan de Roggelseweg in Haelen.

Kleine groepjes
Voor deze taallessen wordt materiaal gebruikt waarmee de nieuwkomers op een leuke en eenvoudige manier kennis kunnen maken met het Nederlands. De taallessen worden gegeven op donderdagavond, van 19.00 uur tot 21.30 uur. Er wordt gewerkt in kleine groepjes. De vrijwilligers krijgen een basistraining met informatie over de doelgroep, het te gebruiken materiaal en over het ondersteunen bij het spreken en lezen. Als je taal leuk vindt en graag met mensen werkt, kun je je aanmelden als vrijwilliger. Neem daarvoor – en voor meer informatie – contact op met Carien van Eijden van Bibliocenter: 06-20.42.08.23 of [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen