Vier kandidaat-wethouders voor Leudal bekend

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De coalitiepartijen dragen vier kandidaten voor als wethouder in het nieuwe college van de gemeente Leudal. Het zijn Heleen Wijers – Van der Linden (Samen Verder) Michel Graef (Samen Verder) Robert Martens (D66) en Huub van Helden (CDA).

Michel Graef: ‘We hebben het vertrouwen dat we ieder vanuit zijn eigen kennis, ervaring en overtuiging van betekenis gaan zijn voor de inwoners en gemeente Leudal.”

Breed
In april startte de formateur met de onderhandelingen, waarbij de formerende partijen streefden naar een akkoord dat breed – binnen en buiten de gemeenteraad – wordt gedragen. Ook de fracties die niet aan tafel zaten zijn in de gelegenheid gesteld kenbaar te maken welke punten zij graag terugzien in het coalitieakkoord, evenals diverse lokale organisaties.

Officiële benoeming
De officiële benoeming van de vier kandidaten vindt plaats op dinsdag 14 juni tijdens de raadsvergadering. Graef: ‘De kandidaat-wethouders verwachten ook met burgemeester Désirée Schmalschläger een prettige en goede samenwerking als nieuw college van B&W. Ook hopen we op een constructieve samenwerking met alle partijen in de gemeenteraad om uitvoering te kunnen geven aan het coalitieakkoord.’ De partijen hebben elkaar op inhoud weten te vinden. Het coalitieakkoord zal in de loop van komende week worden gepubliceerd.

Reacties

Cookieinstellingen