Basisschool Neeritter al na de vakantie op slot

Foto: Pixabay - Wokandapix (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Onderwijsorganisatie SPOLT heeft besloten dat de basisschool in Neeritter al na de zomervakantie dicht gaat. De fusieplannenop worden daarmee in feite eerder doorgevoerd dan gepland.

De leerlingen van de school worden ondergebracht in Ittervoort en Hunsel, zo meldde Dagblad De Limburger woensdag.

Extra druk
De bedoeling van het schoolbestuur was om nog in 2022 een nieuw schoolgebouw in gebruik te nemen, maar door een hoop gedoe is het nieuwe pand slechts in de ontwerpfase. De scholen hopen nu dat na de zomer van 2024 het nieuwe kindcentrum in Ittervoort geopend kan worden. Tot die tijd zouden in eerste instantie de drie scholen die onder SPOLT vallen blijven bestaan, maar dat wordt steeds lastiger. ‘De leerlingenaantallen wisselen erg. Dat zorgt ervoor dat we niet voor alle groepen ieder dagdeel een leraar kunnen aanstellen en het zorgt voor extra druk op het onderwijs en het personeel. Het zou te veel knip- en plakwerk gaan worden’ zei directeur Ruud Steeghs tegen de krant.

Peiling
Uit onderzoek bleek vervolgens dat twee scholen openhouden de beste optie was. Steeghs: ‘Een gedeelte van de leerlingen in Neeritter zat sinds begin dit jaar al in Hunsel op school, omdat er geen vervangers waren. De ouders zijn daar zeer over te spreken.’ De meeste kinderen uit Neeritter gaan straks naar Ittervoort, de plek waar de kinderen toch al naartoe gaan als het nieuwe gebouw er is. Op deze manier is dat voor een deel van de leerlingen dus alleen wat eerder. ‘We hebben informatieavonden gehad met ouders en een peiling gehouden. De meeste ouders hebben begrip voor deze keuze. Zo is er een grotere kans op kwalitatief en goed georganiseerd onderwijs voor alle leerlingen’, aldus Steeghs.

Reacties

Cookieinstellingen