Matiz sluit het seizoen af in de Uffelse Molen in Haler

Foto: John Hölsgens

HALER – Op zondag 12 juni, vanaf 15.00 uur,  beëindigt Matiz een reeks van mooie voorjaarsconcerten op een bijzondere plek: de Uffelse Molen in Haler.

Wie de zonnige en kleurrijke stroom van wereldmuziek in het Openluchttheater van Thorn op 22 mei heeft gemist doet er goed aan kaarten te reserveren voor dit optreden, want de band met leden uit Leudal, Maasgouw, Roermond, Maastricht en Reuver straalt als nooit tevoren.

Ziel
Matiz heeft inmiddels een behoorlijke naam opgebouwd als het gaat om diversiteit. Het repertoire is een bont palet van ballads, instrumentals en uptempo liederen. Zo een brede waaier aan muziek moet een basis hebben in kennis van de stijlen en dát hebben de musici. Door hun vele jaren ervaring bezitten ze de juiste tango-touch, nèt die goede gipsyslag en bij een Franse musette glorieert de accordeonist met zijn specifieke loopjes. Matiz is Spaans voor ‘kleurrijk’ of ‘kleurschakering’ en dat wil de groep ook graag tonen: de kleuren van het leven. De muziek komt overal vandaan: Schotland, Cuba, Macedonië, Libanon, Spanje, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar de overeenkomst is dat het altijd gaat om klanken die ontstaan zijn in de harten van het volk, met ziel en zaligheid gezongen.

Tijdloos
De groep bestaat uit acht muzikanten en de bezetting alleen al garandeert een veelvoud van de genoemde schakeringen in klank: Joop Janssen op gitaar en mandoline, John Damen op accordeon en klarinet, Koen Dekkers op viool, Sofie van Rooijen op contrabas, Twan Wijnhoven op percussie, Pantaleon Hajenius op alles wat op een fluit lijkt en de leadvocalisten Brenda Nijsen en Martin Houkes. Het ensemble is, met oog en oor voor detail van bijzondere luistermuziek, tijdloos en blijft fantastisch om naar te luisteren. En nu doet de groep dus Haler aan op een plek die op zich al de moeite waard is. Eigenaar John Klerkx heeft er een mooie site aan gewijd. Matiz hoopt u hier weer te ontmoeten. Reserveren kan online. Na deze afsluiter gaat de band met vakantie. Na de zomer wordt de draad dan weer opgepikt. Voor de navigatie voert u het volgende adres in: Uffelse straat 5, Haler.

Reacties

Cookieinstellingen