Keely uit Mexico zoekt een warm thuis in de omgeving van Leudal

Foto: Travel Active

LEUDAL – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar, door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Keely uit Mexico, die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in de omgeving van Leudal.

Voor Keely zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin, dat haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023.

School
Keely doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Dit programma biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur, door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt.

Creatief
De 16-jarige Keely houdt van creatief bezig zijn. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om te schilderen en te drummen. Keely sport ook graag. Ze heeft al veel sporten beoefend, zoals Taekwondo, maar ze is momenteel vooral bezig met tennis en basketbal.
Daarnaast vindt Keely het leuk om gezellig een serie of film te kijken, of met vrienden te winkelen. Ze kan niet wachten tot haar avontuur in Nederland begint: ‘Sinds ik 12 ben droom ik ervan om een uitwisselingsstudent te zijn. Ik kijk er naar uit om nieuwe ervaringen op te doen, te groeien als persoon en te leren over een andere cultuur en mensen.’ Leer Keely beter kennen en bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

Ervaringen
Keely volgt een groep avonturiers op die in Nederland hun horizon al hebben verbreed. Zoals Clara uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. ’Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin’, zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. ’Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes.’

Begeleiding
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier én gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Keely, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op via [email protected], bel gerust naar 085-22.24.810 of bezoek de website.

Reacties

Cookieinstellingen