Regionaal Taalakkoord Midden-Limburg ondertekend

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

LEUDAL – Donderdag 19 mei kwamen bestuurders van gemeenten, maatschappelijke partners en werkgevers uit Midden-Limburg samen voor de kickoff van het Regionaal Taalakkoord Midden-Limburg. In TheaterHotel de Oranjerie tekenden de bestuurders de intentieverklaring om gezamenlijk aan de slag te gaan met laaggeletterdheid.

Laaggeletterd ben je wanneer je als volwassene moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen. Een volwassene die laaggeletterd is, is geen analfabeet. Een laaggeletterde kan wel lezen en schrijven, alleen niet goed genoeg. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop laaggeletterden kunnen meedoen aan de samenleving.

Bibliocenter
Maar liefst vijftien procent van de Midden-Limburgse beroepsbevolking heeft moeite met de hierboven genoemde basisvaardigheden. Tevens komt ook werkloosheid, schulden, gezondheidsproblemen en eenzaamheid vaker voor bij deze groep. Wethouder Robert Martens: ‘Namens de gemeente Leudal heb ik mijn handtekening mogen plaatsen onder het taalakkoord. Ik wil me er als wethouder voor inzetten dat hier ook in onze gemeente veel meer aandacht voor gaat komen. Mensen die hun vaardigheden in lezen, schrijven of rekenen willen verbeteren, of die iemand kennen die dit graag wil, kunnen binnenlopen bij een vestiging van Bibliocenter in Leudal. De mensen daar kunnen je met hun aanbod een goed eind op weg helpen.

Reacties

Cookieinstellingen