Landgoed Leudal in Haelen geopend voor Oekraïnse vluchtelingen

Foto: Pixabay - (CC0-Public Domain)

HAELEN – Vakantiepark Landgoed Leudal in Haelen is aangewezen als tweede gemeentelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Leudal. Dat heeft het college van B&W besloten.

Inwoners van Haelen werden al op donderdag 21 april tijdens een bijeenkomst over dit voornemen geïnformeerd.

Gezinnen
In deze opvanglocatie wordt aan maximaal tachtig personen onderdak geboden voor een periode van zes maanden. Deze week zijn de eerste Oekraïense vluchtelingen gearriveerd. Begin april opende de gemeente al de eerste opvanglocatie voor vluchtelingen in Ittervoort. Daar kunnen elf personen worden gehuisvest. Burgemeester Désirée Schmalschläger: ‘Op deze locatie in Haelen bieden we vooral huisvesting voor gezinnen aan. Maar daarmee we zijn er nog niet. Onze zoektocht naar andere locaties gaat door. Zeker voor de langere termijn.’

Geregistreerd
Naast de locaties in Haelen en Ittervoort zoekt de gemeente Leudal actief verder naar locaties die mogelijk geschikt (te maken) zijn voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Inmiddels verblijven er ook vluchtelingen bij Leudalse inwoners thuis. Ongeveer honderd Oekraïense vluchtelingen hebben zich al geregistreerd bij de gemeente Leudal. Inwoners die zelf ook in actie willen komen of op zoek zijn naar meer informatie kunnen terecht op deze site.

Reacties

Cookieinstellingen