Lezing en expositie: het Leudal en Natura 2000

Foto: John Hölsgens

HAELEN – Op 21 mei openen wethouder Robert Martens en gedeputeerde Geert Gabriëls de Natura2000-tentoonstelling in het Bezoekerscentrum Leudal. Op 24 mei zal vervolgens Phlip Bossenbroek, voormalig ecoloog van Staatsbosbeheer, een lezing gehouden worden over de betekenis van Natura2000 voor het natuurgebied Leudal.

Natura 2000 is een Europees programma voor de bescherming van bijzondere en kwetsbare natuur in de hele Europese Unie. Veel natuurgebieden zijn hierin ondergebracht, ook het Leudal.

Verweven
Maar wat betekent dat nu eigenlijk voor het natuurgebied, voor omwonenden en het gebruik door recreanten? Wat houdt de beschermingsdoelstelling nu feitelijk in? En om welke natuur gaat het? Op al deze vragen wordt ingegaan, binnen de context van de zo met elkaar verweven natuur en cultuurhistorie van het Leudal. De lezing in het Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen, begint om 19.30 uur. Entree 2,50 euro, kinderen tot 12 jaar en leden van de Studiegroep Leudal mogen gratis naar binnen. De tentoonstelling in de expositieruimte van het Bezoekerscentrum Leudal is van 21 mei tot en met 18 september 2022 te zien. Entree eveneens 2,50 euro, met gratis toegang voor kinderen tot 12 jaar en donateurs van Studiegroep. Openingstijden van dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen