Gratis beweegprogramma voor senioren in Heythuysen

Foto: Negen

HEYTHUYSEN – Eind mei gaat beweegcoach Matti van den Elzen aan de Graaf van Loonlaan 2 in Heythuysen starten met een tienweeksprogramma voor mensen vanaf circa 50 jaar, die het lastig vinden om bij het bestaande beweegaanbod aan te sluiten.

Die aarzeling kan verschillende redenen hebben: denk bijvoorbeeld aan de financiële situatie, zelfvertrouwen of een beperking.

Groepen
Er gaat een groep starten op de maandagavond – van 18.30 uur tot 19.30 uur –  en een groep op woensdagmiddag, van 13.00 uur tot 14.00 uur. Dit onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen uiteraard. Er kunnen maximaal tien personen per groep deelnemen. Tijdens het gezamenlijke beweegmoment kan iedereen op zijn of haar eigen manier en niveau deelnemen. Er wordt begonnen met een warming-up, waarna een circuittraining volgt. Daarbij wordt gericht op kracht, balans, uithoudingsvermogen en coördinatie. Hierna zal er een beweegspel zijn wordt afgesloten met wat rek- en strekoefeningen.

Positieve Gezondheid
Voorafgaand aan het programma vullen deelnemers het web van Positieve Gezondheid in. Vlak voor het gezamenlijk beweegmoment, vlak erna en de dag erna beantwoorden de deelnemers elke week een paar vragen, zodat er bekeken kan worden wat het beweegmoment met de deelnemers doet. Ook ontvangt men een werkboek en wekelijkse beweegoefeningen voor thuis. Na afloop van het programma worden de deelnemers door de beweegmakelaar begeleidt naar passend en bestaand beweegaanbod, zodat er ook na dit beweegprogramma structureel wordt bewogen. Deelnamen aan dit programma is gratis.

Men kan zich opgeven voor het beweegprogramma door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 077 – 20.58.308.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen