Achtervolging gestolen auto eindigt in Heythuysen met aanhouding

Foto: Instagram Wijkagenten Leudal

HEYTHUYSEN – De achtervolging van een in Roermond gestolen auto is in de nacht van zaterdag op zondag geëindingd met een aanhouding in Heythuysen.

Omstreeks 3.15 uur kreeg de politie het verzoek uit te kijken naar de personenauto.

Fietspadpaal
Een politiewagen die op dat moment vanuit Heythuysen richting de N280 reed, passeerde het betreffende voertuig ter hoogte van de spoorwegovergang aan de Stationsstraat in Baexem. Het dienstvoertuig maakte rechtomkeer en er ontstond een achtervolging, met snelheden van 140 kilometer per uur richting en door Heythuysen. De bestuurder van de gestolen auto ramde tijdens de achtervolging een fietspadpaal. De schade die dit veroorzaakte, zorgde ervoor dat de personenauto tot stilstand kwam op de Burgemeester Mertensstraat.

Politiehonden
De verdachte gaf zich echter nog niet gewonnen. Hij besloot te voet verder te vluchten en zich te verstoppen in de nabije omgeving. Door diverse eenheden van de politie Weert, Roermond, Horst en Panningen werd – in combinatie met politiehonden – de verdachte tussen de struikjes in een voortuin aan de Graaf van Loonlaan aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Roermond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen