D66 deelt gratis PDM-zakken uit

Foto: Robert Sanders

LEUDAL – Zaterdag 22 januari deelt D66 gratis PMD-zakken uit aan de inwoners van Leudal. Op dit moment zijn er op slechts twee locaties dit soort zakken verkrijgbaar: in het gemeentehuis in Heythuysen en bij de Spar in Ell.

Dat vinden de democraten te beperkt en dus pleiten zij voor uitbreiding van de afhaallocaties.

Recycleerbaar
‘Het voordeel van de door ons aangeschafte PMD-zakken is dat ze doorzichtig zijn en hierdoor niet worden gezien als restafval, maar als PMD-afval dat recycleerbaar is’, zegt lijsttrekker Jort Raemakers. ‘Wij hebben op eigen kosten deze zakken aangeschaft en dus niet van de gemeente gekregen. Maar de zakken zijn goedgekeurd door wethouder Verlinden. Mensen moet momenteel soms 15 tot 30 minuten in de auto zitten om een bijdrage te leveren aan het beter scheiden van afval. Ik vind echt dat de gemeente dit anders moet inrichten. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de gemeente Beekdaelen, die hebben op circa 36.000 inwoners vijftien afhaalpunten voor PMD-zakken. Het kan toch niet zo moeilijk zijn om die zakken bij iedere supermarkt neer te laten leggen?’

Afhaalpunten
Op de volgende locaties zijn zaterdag de gratis PMD-zakken op te halen, uiteraard zolang de voorraad strekt:

  • Van 10.00 uur tot 11.30 uur bij Jan Linders Ittervoort
  • Van 10.00 uur tot 11.30 uur bij Spar Kuijpers in Neer
  • Van 13.30 uur tot 15.00 uur bij Jan Linders Roggel
  • Van 13.30 uur tot 15.00 uur bij Spar Ruud & Sylvia Vermeulen in Horn

Inwoners die niet in de gelegenheid zijn om de zakken op te halen kunnen ook een mail sturen naar [email protected]. De zakken worden dan thuis afgeleverd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen