Burgemeesters hopen op perspectief voor ondernemers en ‘verstandige afweging’ detailhandel

Foto: Koninklijke Horeca Nederland

LEUDAL – De burgemeesters van Midden- en Noord-Limburg hebben via de Veiligheidsregio Limburg-Noord gereageerd op de mogelijke opening van de detailhandel.

‘Elke dag voeren wij gesprekken met inwoners, ondernemers en maatschappelijk betrokkenen over de huidige situatie en merken we dat er in toenemende mate sprake is van een maatschappelijke en sociale noodsituatie, naast de zorgen die we allemaal hebben over de druk op de gezondheidszorg’ zo laten de burgemeesters in een verklaring weten.

Veerkracht
‘We horen dat velen de maatregelen zat zijn en snakken naar perspectief’ zo vervolgen de bestuurders. ‘Door de aanhoudende coronamaatregelen staat het water óók bij veel Limburgse ondernemers aan de lippen en vrezen zij voor hun voortbestaan. In heel Limburg voelen ondernemers dat door de ad-hoc lockdown hun klanten de landsgrens, die nooit ver weg is, overgaan waar winkels en bedrijven wél open zijn. Dagelijks zien we welke problemen en uitdagingen dat voor hen met zich meebrengt. Vanuit dat perspectief begrijpen wij het collectieve signaal dat winkeliers zaterdag mogelijk willen geven, omdat de rek er volledig uit is, maar al te goed. Ondanks alle tegenslagen blijven ze strijdbaar. En zodra het straks weer mag, staan ze er weer. Die veerkracht is bewonderenswaardig.

Perspectief
De burgemeesters hopen dat het kabinet vrijdag gehoor geeft aan de roep uit de samenleving en een structureel perspectief voor de toekomst biedt, zodat niet alleen de stem van de ondernemers, maar van alles inwoners wordt gehoord. ‘We vertrouwen erop dat onze ondernemers zaterdag een verstandige afweging maken en hopen met hen dat zij weer snel en volledig kunnen gaan ondernemen’ zo besluiten zij.

Reacties

Cookieinstellingen