Moedeloos: horeca-ondernemer krijgt officiële waarschuwing met dwangsom van 1000 euro

Foto: Facebook Mathijs Joosten

HEYTHUYSEN – Moedeloos is hij inmiddels. Dat schrijft Mathijs Joosten van De Busjop in Heythuysen. De horeca-ondernemer heeft van de gemeente een officiële waarschuwing gekregen met een dwangsom 1000 euro.

‘Los van het feit dat afgelopen weken menig supermarkt op de Efteling leek, half Limburg de Belgische grens overgaat voor een hapje en een drankje, zat ik door de lockdown een week voor kerst met mijn voorraad te kijken en probeerde ik als horecaondernemer voor de derde lockdown alle touwtjes aan elkaar te knopen’ schrijft Joosten op een openbaar Facebookbericht.

Afgebroken
‘Daarbij heb ik tot twee keer toe de boa op bezoek gehad en een schriftelijke officiële waarschuwing gekregen’ gaat Joosten verder. ‘De reden? Omdat iemand met een kartonnen beker en puntzak friet aan een picknickbank zat te eten. Daarmee zou ik mijn terras in gebruik hebben. Dat valt bij mij niet goed. We hebben ons hele terras afgebroken en er staat geen enkele stoel. We serveren niet en hebben enkel een afhaalloket ‘TO GO’ en buiten food ‘TO GO’. Op de officiële waarschuwing ga ik uiteraard in beroep en ik nodig de burgemeester graag uit om samen tot een oplossing te komen.’

Reacties
Joosten krijgt honderden reacties, voornamelijk steunbetuigingen, op zijn bericht dat ook massaal gedeeld wordt. ‘Wat mij betreft moet de discussie niet gaan over wel of niet iets op het terras nuttigen en of ze wel of niet droog mogen staan, maar hoe we het voor elkaar krijgen dat we iedereen veilig en op gepaste afstand toch kunnen faciliteren met de ‘TO GO’. Ik vind het in en in triest dat ik als ondernemer het gevoel krijg dat ze je proberen te kleineren met alle kleine regeltjes en dat we met de rug tegen de muur staan’ aldus Joosten. ‘Ik hoop dat de burgemeester van gemeente Leudal of wethouder op mijn uitnodiging in gaat, zodat we snel tot de orde van de dag over kunnen gaan en zorgen dat we deze nare periode doorkomen, waarbij de aangetekende officiële waarschuwing met een dwangsom van 1000 euro ingetrokken wordt.

Onrechtvaardig
Ook een aantal lokale politici reageren. Veel mensen vinden het onrechtvaardig dat de horeca-ondernemer wordt aangepakt. De burgemeester reageerde wel al tegenover Dagblad De Limburger. Het mag toch best wat Joosten doet? ‘Ja, zolang je dus maar wel meteen weggaat en niet gezellig even in de buurt van de Busjop blijft hangen.’ liet zij optekenen. De boete is nog niet opgelegd maar ‘corona is corona, het RIVM is het RIVM, regels zijn regels.’

Reacties

Cookieinstellingen