Imagebuilding voor de bever in Leudal

Foto: Pixabay - ralf82 (CC0-Public Domain)

HAELEN – De bever heeft een niet onverdeeld gunstig imago. Door het omknagen van bomen, het graven van gangen, het zich te goed doen aan maïs en suikerbieten of het bouwen van dammen veroorzaakt het dier nog wel eens wat commotie.

Je zou haast vergeten dat de bever wel degelijk ook een positief effect heeft op de natuur langs beken en rivieren.

Stevig schoeisel
In ons mooie Leudal, waar een aantal prachtige beken doorheen stromen, is te zien dat de bever er goed werk verricht. Tijdens een bevertocht langs een van de beken laten gidsen je zien hoe de bever leeft, welke sporen hij achterlaat en welke effecten dit heeft op het landschap. Wil je met hen mee, trek dan stevig schoeisel aan en kom op vrijdag 28 januari van 14.00 uur tot 16.00 uur of op zondag 26 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur uur naar het Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen, waar de tocht start. Kosten: 3,50 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen voor 1 euro per kind mee. Graag opgave via telefoon (0475-49.70.10) of met een mailtje naar [email protected] Opgave kan ook via de website.

Let op: check vooraf altijd even de website met het oog op de dan geldende coronamaatregelen.

Reacties

Cookieinstellingen