Burgemeester verhuist deze maand nog naar Leudal

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Burgemeester Désirée Schmalschläger komt naar Leudal. Thuis in Schimmert is ze bezig de verhuisdozen in te pakken.

Volgens de gemeentewet moet de burgemeester wonen in de gemeente waar ze werkt. Schmalschläger is nu al twee jaar burgemeester, maar afgelopen zomer kreeg zij nog een jaar respijt van de gemeenteraad om een geschikte woning in Leudal te vinden.

Coronaproof
Dat is nu gelukt, zo meldt Dagblad De Limburger vandaag. Halverwege deze maand zou de verhuizing afgerond moeten zijn. In welke van de zestien kernen de burgemeester gaat wonen, wordt om veiligheidsredenen nog niet bekend gemaakt. ‘Ik moet in elk geval kritisch zijn op wat ik inpak. Ik raak namelijk de zolder kwijt omdat ik naar een bungalow verhuis’ zei de burgemeester tegen de krant. Verder gaf ze aan dat het verhuizen wel drie dagen gaat duren, vooral omdat het allemaal coronaproof  moet gebeuren.

 

Reacties

Cookieinstellingen