Oproep van D66: overbruggingsperiode van drie maanden voor La Rochelle

Foto: John Hölsgens

ROGGEL – Gemeenschapshuis La Rochelle in Roggel is in gevaar. Het huidige stichtingsbestuur gaat de stichting per 1 januari 2022 opheffen. De Roggelse verenigingen weten pas sinds 10 november 2021 dat La Rochelle in financiële problemen zit.

Deze problemen zijn volgend D66 voornamelijk ontstaan door hoge energiekosten en onduidelijkheden over de wijze van verrekening met de gemeente Leudal.

Overbruggingsperiode
De partij noemt het onacceptabel dat de Roggelse verenigingen door de huidige stichting (Verenigingsgebouw La Rochelle) voor het blok worden gezet. De democraten vinden dat er veel te weinig tijd is om een nieuw bestuur te vormen en is van mening dat er een overbruggingsperiode van minstens drie maanden moet komen om tot een nieuw bestuur uit de Roggelse samenleving te komen.

Lockdown
De coalitiepartij vindt ook dat de gemeente Leudal de komende drie maanden garant moet staan voor de kosten van het gebouw, om te voorkomen dat verenigingen, die al bijna twee jaar van de ene lockdown naar de volgende lockdown gaan, nu ook nog hun verenigingsgebouw gaan verliezen. Momenteel voert het bestuur van de Open Club Roggel (OCR, waarbij alle verenigingen zijn aangesloten) – samen met diverse verenigingen – gesprekken met inwoners van Roggel die wellicht willen instappen. ‘Maar dan moet er wel voldoende tijd zijn om dat te kunnen doen, ook om zich in te kunnen lezen en zo te bouwen aan een toekomstbestendig La Rochelle’ zo laat D66 weten. De partrij roept wethouder Stan Backus (Ronduit Open) daarom op om met spoed het huidige stichtingsbestuur te verzoeken nog drie maanden aan te blijven.

Reacties

Cookieinstellingen