Oproep gemeente om vuurwerkoverlast te melden

Foto: Wikipedia - Aaron van der Wurff (CC BY-SA 4.0)

LEUDAL – Ondanks het algehele verbod op het afsteken van vuurwerk, is er toch veel illegaal vuurwerk in omloop.

Jongeren zijn zich vaak niet bewust van de risico’s die aan het opslaan van vuurwerk in huis kleven.

Signalementen
Soms wordt vuurwerk zelfs onder het eigen bed bewaard. Het kan de oorzaak zijn van zwaar lichamelijk letsel en zelfs dodelijke gevolgen hebben. De gemeente Leudal roept op om overlast van vuurwerk te melden. Dat kan bij de gemeente of buiten kantoortijden bij de politie (0900 – 88.44). De politie geeft de melding dan door aan de handhavers. Geef in uw melding altijd de overlastlocatie en het tijdstip van de overlast aan. Ook kunt u informatie over bijvoorbeeld de groepsgrootte en signalementen doorgeven.

Illegaal vuurwerk
Vervoer en opslag van illegaal vuurwerk is zeer gevaarlijk. Bel bij een vermoeden de politie op het genoemde nummer of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-70.00. Denk bij illegaal vuurwerk aan knalvuurwerk, knalstrengen, vuurpijlen en enkelschotsbuizen. Bel bij acuut (levens)gevaar altijd 112. Doe dit alleen als er direct actie ondernomen moet worden door bijvoorbeeld de politie, ambulance of brandweer.

Reacties

Cookieinstellingen