Moment van troost: Herdenken met Kerst

Foto: via Nicole Conradi Uitvaartzorg

POSTERHOLT – In december brengen veel mensen de dagen door met familie en vrienden, of denken met warmte aan hen. Mooi zijn de momenten van dankbaarheid voor de verbinding met de mensen die je dierbaar zijn. Mensen met persoonlijk verlies voelen echter – vaak nog meer dan anders –  een groot gemis, de leegte en de stilte.

Wat bij Nicole Conradi Uitvaartzorg begon als een spontane gedachte hier iets aan te doen, heeft zich de afgelopen tijd ontvouwen tot een krachtige, belangeloze samenwerking van verschillende ondernemers en vrijwilligers uit de regio.

Troost
Hun gezamenlijke doel is een bijzondere en mooie dag aan te bieden, met ruimte voor hen die gemist worden én mogelijkheden om woorden van troost met elkaar te delen. Zondag 19 december vindt er daarom vanaf 15.00 uur (ontvangst vanaf 14.30 uur) in beslotenheid een bijzondere herdenking plaats, in de vorm van een culturele voorstelling. De muzikale invulling van deze middag wordt verzorgd door Willeke Simons (zang), Kelly van den Elzen (zang), Jolanda Wolters (piano), Cleo Simons (hoorn) en Roeland Ruijsch (gitaar). Tevens kunnen nabestaanden een gevoel, gedicht, verhaal of anekdote delen. Als u hier prijs op stelt wordt de naam van uw dierbare overledene tijdens deze dag genoemd terwijl zijn of haar foto getoond wordt. Ook Roermonds stadsdichter Hans van Bergen zal een voordracht verzorgen. Nicole Conradi nodigt de sprekers uit en zal de muziek aankondigen.

Aanmelden
Wilt u deze bijzondere herdenking in Posterholt graag bijwonen? Meld u dan per e-mail ([email protected]) of telefonisch aan: 06-29.42.99.96. Vanwege de huidige coronaomstandigheden is het aantal toegestane gasten vastgesteld op 25, om op een verantwoorde manier samen te kunnen zijn. Mensen die de moed en de kracht vinden om het woord te nemen, worden bovenaan de lijst geplaatst. Verder is bij de aanmelding de volgorde van binnenkomst leidend. De voorstelling worst georganiseerd volgens de geldende coronamaatregelen. U bent van harte welkom.

Online
Voor iedereen, die deze zondag niet aanwezig kan zijn, is er vanaf kerstavond (24 december) gelegenheid de herdenking online te zien. Op de website van Nicole Conradi vindt u vanaf dat moment een link om die uitzending te volgen. Als u ‘Herdenken met Kerst’ wilt bijwonen, of graag uw dierbare tijdens deze dag herdacht ziet, kunt u in uw e-mail de onderstaande gegevens vermelden:

  • naam;
  • naam (voor- en achternaam) van de overledene met de geboortedatum en overlijdensdatum;
  • Indien u dat wenst een digitale foto van uw dierbare, als deze op het beeldscherm die dag en later online getoond mag worden;
  • telefoonnummer;
  • e-mailadres;
  • met hoeveel personen u wilt komen;
  • vermeld of u het fijn vindt iets te vertellen tijdens ‘Herdenken met Kerst’.

Locatie
De exacte locatie in Posterholt krijgt u dan ook te horen. Een kleine, vrijwillige bijdrage van gasten wordt gewaardeerd. Nicole Conradi Uitvaartzorg hoopt natuurlijk op uw belangstelling, maar men realiseert zich ook dat u teleurgesteld zult zijn als er geen plaats meer is. Hiervoor bij voorbaat oprechte verontschuldigingen. Er wordt begrip gevraagd voor de huidige omstandigheden.

Reacties

Cookieinstellingen