Voedselbank: inzamelingsactie lang houdbare voedselproducten bij de supermarkten

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Zaterdag 11 december houden 24 supermarkten in onze regio een grote inzamelingsactie van lang houdbare voedselproducten, voor de voedselbank Midden-Limburg.

De gestage groei van het aantal aan de Voedselbank deelnemende gezinnen zet, mede door de aanhoudende coronapandemie, nog steeds door.

Aanwas
Deze week ontvangen bijna 300 gezinnen in de regio een voedselpakket. De Voedselbank verwacht de komende maanden, mede als gevolg van de hoge energieprijzen, nog een flinke aanwas van het aantal gezinnen.

Op dit moment kampt de organisatie met een groot tekort aan lang houdbare voedselproducten (koffie, thee, suiker, pastas en pastasauzen, groenten in blik, soep in blik et cetera). De hoop is dan ook gevestigd op deze jaarlijkse inzamelingsactie.

Hindernis
De Voedselbank Midden-Limburg was van plan om net als twee jaar geleden vrijwilligers en andere organisaties, die in voorgaande jaren geholpen hebben, zaterdag bij de supermarkten in te zetten om de actie van de voedselbank aan te bevelen en folders uit te reiken. Opnieuw vormt het coronavirus een behoorlijke hindernis. Om het aantal contacten zo veel mogelijk te beperken, ziet de organisatie ervan af om vrijwilligers en andere hulptroepen in te zetten. De Voedselbank is wel erg blij met de toezegging van de supermarkten om de inzamelingsactie onder de aandacht van het winkelend publiek te brengen.

Reacties

Cookieinstellingen