Land van Horne start met boostervaccinatie bij cliënten in woonzorgcentra

Foto: Pixabay - KitzD66 (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Vanaf 6 december start Stichting Land van Horne in haar woonzorgcentra met het vaccineren van een derde boosterprik, bij cliënten die hiervoor toestemming hebben gegeven.

De ouderen zijn extra kwetsbaar voor het coronavirus. Het is daarom belangrijk dat deze groep een derde vaccinatie krijgt ter bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname.

Gezondheidsraad
Dat is volgens de Gezondheidsraad nodig omdat ouderen na de basisserie van één of twee vaccinaties een iets minder hoge bescherming hebben dan andere leeftijdsgroepen. Een derde vaccinatie is bedoeld als oppepper om de bescherming op peil te houden en wordt daarom ook wel boostervaccinatie genoemd. Het veilig en verantwoord toedienen van vaccinaties op deze schaalgrootte en met de bijbehorende uitzonderingen, vereist een operatie van ongekende omvang met uiterste precisie. Zo komen cliënten alleen in aanmerking voor een vaccinatie indien ze minimaal zes maanden volledig gevaccineerd zijn en minimaal zes maanden geleden het coronavirus hebben doorgemaakt. De verzorgenden en verpleegkundigen die de derde vaccinaties toedienen beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Op de locatie is een arts aanwezig voor toezicht op de manier van werken en het verlenen van eventuele nazorg.

Revalidanten
De cliënten die in aanmerking komen voor het boostervaccin staan onder verantwoordelijkheid van de arts op locatie. Land van Horne doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat cliënten die onder verantwoordelijkheid staan van de eigen huisarts zich ook door Land van Horne kunnen laten vaccineren. Ook de revalidanten van het Geriatrisch Revalidatiecentrum komen in aanmerking voor het coronavaccin. De vaccinatie is vrijwillig. Bij iedere cliënt of wettelijke vertegenwoordiger is toestemming vereist. Cliënten die thuiszorg ontvangen worden opgeroepen door de huisarts en/of GGD. De vaccinatiestrategie van de overheid is hierbij leidend.

Reacties

Cookieinstellingen