Katten aangetroffen onder ‘zeer slechte omstandigheden’

Foto: Facebookpagina Dierenpolitie Limburg

LEUDAL – De dierenpolitie heeft, na een tip, tientallen katten aangetroffen die onder ‘zeer slechte omstandigheden’ moeten leven op een adres in Leudal.

De controle werd samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) uitgevoerd.

Kruisingen
Volgens de politie gaat het om tussen de twintig en dertig katten. Daaronder ook zogenoemde hybride exemplaren: kruisingen van huiskatten met wilde katachtigen. De dieren zijn niet in beslag genomen, omdat daar alleen toe kan worden overgegaan als de gezondheidstoestand van de dieren ernstig is. Er is wel rapport opgemaakt. De afdeling dieren van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) doet vervolgens nader onderzoek naar de situatie. ‘De RVO besluit later over het opleggen van een bestuurlijke maatregel’ zei een LID-woordvoerder. Meestal wordt de eigenaar aangeschreven om binnen een bepaalde termijn de situatie te verbeteren. Daarna volgt een hercontrole.

Reacties