Gezichten van de gevallenen: vriend en vijand gebroederlijk naast elkaar

Foto: Facebook Monument of Tolerance

HAELEN – De 21e herdenking bij het Monument van Verdraagzaamheid in Haelen vond donderdag vanwege corona noodgedwongen plaats in een besloten sfeer. Burgemeester Désirée Schmalschläger van Leudal hield een toespraak en legde een krans bij het monument.

Ruim 800 militairen kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven in onze regio.

Noodzakelijk
De stichting achter het monument heeft van 211 van hen een foto kunnen achterhalen. Deze afbeeldingen, van zowel geallieerde als Duitse soldaten, stonden in Haelen in de grond opgesteld zodat iedereen kon zien wie er in Leudal gevochten heeft. ‘Verdraagzaamheid is noodzakelijk is om de verschrikkingen van oorlog te voorkomen’ zo laat de stichting weten. Misschien is dat wel actueler dan ooit.

Reacties