Fading Uitvaartzorg met alternatieve Wereldlichtjesdag

Foto: Pixabay - pixel2013 (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN – Normaal gesproken wordt op de tweede zondag van december Wereldlichtjesdag gehouden. Mensen over de hele wereld steken dan om 19.00 uur een kaarsje op, ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Mariet en Renate van Fading Uitvaartzorg hadden dit jaar opnieuw het plan om daarvoor met de nabestaanden bijeen te komen op de begraafplaats in Heythuysen. Maar ook in dit geval zijn de nog altijd stijgende coronabesmettingscijfers de oorzaak van afgelasting.

Herdenking
In eerdere jaren werden lichtjes aangestoken bij het monument ‘Ons kind’, waar een moment van samenzijn meestal werd aangevuld met passende muziek en gedichten. ‘Maar we gaan de problemen niet opzoeken’ zegt Mariet Zanders van Fading. ‘Dat wil echter niet zeggen dat we niet stil kunnen staan bij onze dierbaren. We zullen die zondag, 12 december, rond 18.55 uur online gaan met een livestream op onze Facebookpagina. Iedereen die dat wil kan dan inloggen, zodat we toch gezamenlijk een herdenking kunnen houden.’ De persoonlijke en betrokken aanpak van Mariet vertaalt zich ook op andere manieren. ‘Eind november, begin december ga ik bij alle nabestaanden die we kennen en die dit jaar iemand verloren hebben langs met een kaars.’ Op die manier kan het licht van liefde en dankbaarheid toch branden, ook tijdens donkere dagen.

Reacties