Leudal loopt niet warm voor nog een tankstation in Baexem

Foto: John Hölsgens

BAEXEM – Een ondernemer uit Kelpen-Oler die graag een tankstation zou willen openen langs de vernieuwde N280, ontmoet voorlopig weinig enthousiasme bij de gemeente Leudal.

Pomphouder Peeters uit Kelpen-Oler wil graag verhuizen van het buitengebied in Kelpen-Oler naar een stuk grond tegenover de molen van Baexem. Dit zou moeten gebeuren als de reconstructie van de weg in 2025 van start gaat, zo meldt Dagblad De Limburger vandaag. Op de bewuste locatie wordt ook een rotonde aangelegd.

Commissie
De gemeente is echter tegen vanwege mogelijke overlast voor de molen, de ligging én het tankstation De Haan, dat een eindje verderop gevestigd is. Tijdens de commissie Fysiek waren een aantal raadsleden wél positief over het plan, omdat daarmee ook het tankstation in het buitengebied van Kelpen-Oler zou verdwijnen. De ondernemer geeft het in ieder geval nog niet op. Concurrentie mag voor de gemeente geen reden zijn om iets af te wijzen, zo zei hij tegen de krant. Bovendien ziet hij niet in hoe de molen last zou kunnen hebben van zijn plannen. Niettemin wacht de pomphouder eerst de reacties van de commissie af, voor hij zelf eventueel weer actie onderneemt.

Reacties