ML5 verhuist naar voormalige Philipsterrein Roermond

Foto: Facebook Weerstand

HEYTHUYSEN/ROERMOND – Omroep ML5, het samenwerkingsverband van 3ML en RTV Roermond, heeft de intentie om van Heythuysen te verhuizen naar het voormalige Philipsterrein in Roermond.

In de markante, leegstaande gebouwen wordt onder de naam Weerstand gewerkt aan een trendy concept met ruimte, voor onder meer cultuur, zang, toneel, kunst, theater en media-activiteiten.

Trendy

Dat concept past in het toekomstbeeld dat ML5 voor ogen heeft, om ‘een dynamische en trendy lokale omroep voor de gemeenten Leudal, Maasgouw en Roermond’ te zijn. Vanuit de nieuwe studio kan ML5 in het beoogde theatercafé onder één dak live radio en tv-programma’s maken en kunnen kleinere en grotere evenementen, zoals bijvoorbeeld talkshows, worden georganiseerd.

Robuust
De nieuwe plek moet bijdragen aan een toekomstbestendige, robuuste omroep en moet nieuwe en vooral jonge mensen aantrekken. Het bestuur en de directie heeft alle medewerkers, vrijwilligers, leden van het Programmabeleid Bepalend Orgaan, de gemeenten Leudal, Maasgouw en Roermond en het Video Collectief uit Heythuysen waar ML5 nauw mee samenwerkt op de hoogte gesteld van de verhuisplannen.

Reacties