Internationale Herdenking bij Monument of Tolerance gaat niet door

Foto: Facebook Monument of Tolerance

HAELEN – Door de sterk verslechterde situatie rondom corona heeft de Stichting Herdenkingsmonument Militairen moeten besluiten om de Internationale Herdenking, die gepland stond op 18 november bij het Monument van Verdraagzaamheid in Haelen, niet door te laten gaan.

De stichting laat weten dit enorm te betreuren, maar het niet verantwoord te vinden om de herdenking uit te voeren.

Database
Wat wel gebeurt: op de database van de website www.monumentoftolerance.com wordt dankzij intensief onderzoek in binnen- en buitenland, meer dan 215 gesneuvelden een gezicht gegeven. Op de website is aanvullende informatie te vinden met achtergronden en foto’s van deze gesneuvelden en de omstandigheden waaronder deze jonge mensen de dood vonden. Een groot deel van de foto’s van de gesneuvelden staan ook in het programmaboekje dat ter gelegenheid van de herdenking is gemaakt. Dat boekje is vanaf 19 november gratis verkrijgbaar bij het gemeentehuis in Heythuysen, het Bezoekers Centrum Leudal of via [email protected]

De stichting hoopt volgend jaar – op donderdag 17 november 2022 – de internationale herdenking weer op de vertrouwde wijze te kunnen organiseren.

Reacties