Dirk Voermans treedt terug als fractieleider van D66

Foto: D66

LEUDAL – Dirk Voermans is niet langer fractieleider van D66 in Leudal. Hij kan zich niet meer verenigen met de keuzes die de partij landelijk maakt.

‘Er werd een belofte gedaan voor een nieuwe bestuurscultuur, maar vervolgens besluiten ze om verder te gaan met de oude coalitie’ verklaarde Voermans tegenover Dagblad De Limburger. ‘Het is een stukje gevoel dat niet lekker zit’.

Verkiesbaar
Voermans was vanaf 2018 fractieleider. Hij blijft voorlopig wel nog als raadslid, maar weet nog niet wat hij na de verkiezingen gaat doen. ‘Of ik in maart verkiesbaar ben, weet ik echt nog niet’ zei de Roggelnaar tegen de krant. André Kierkels is voorlopig de nieuwe fractieleider. Enige tijd geleden is ook Jordi Custers van coalitiegenoot Ronduit Open al teruggetreden als fractieleider. Hij deed dat omdat die functie slecht te combineren was met zijn werkzaamheden in het dagelijks leven. Berry Hermans is sinds dat moment zijn vervanger.

Reacties