Start pilot beweegprogramma voor 65-plussers

Foto: Via Leudal Leeft

LEUDAL – Leudal Leeft start met de pilot Positief Gezond in Leudal, een tien weken durend beweegprogramma voor 65-plussers binen de gemeente die meer willen bewegen. Deze pilot start binnenkort eerst in Baexem en Haelen.

Bewegen is van groot belang om fit en gezond ouder te worden. Toch ervaren 65-plussers vaak drempels: van gebrek aan vervoer en financiële middelen, tot aan de angst om niet mee te kunnen met het niveau bij een beweegclubje.

Eigen niveau
Gedurende tien weken gaat beweegmakelaar Matti daarom op een speciale manier met de deelnemers aan de slag: ‘Het programma bestaat uit laagdrempelige activiteiten zoals bijvoorbeeld wandelen, (zit)gymnastiek en bewegen op muziek. Individueel of in groepsverband. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Na die tien weken gaat de beweegmakelaar samen met iedere deelnemer op zoek naar verder passend sport- en beweegaanbod. Er is nog plek voor een aantal deelnemers. Wil je graag meer informatie of heb je interesse? Neem dan een kijkje op deze website of neem contact op met Matti via [email protected] of 06-28.15.17.93.

Reacties